Selecteer een pagina

Betonvloeren zijn populair. Een van de redenen hiervoor is dat ze er strak uitzien en dan ze een stuk betaalbaarder zijn dan andere soorten vloeren. Betonvloeren zijn duurzaam, sterk en makkelijk schoon te houden. Maar voordat je besluit om een betonvloer te laten installeren, is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Hieronder vind je vijf tips die je helpen bij het maken van een keuze voor een (beton)vloer.

Tip 1: Kies de juiste kleur en afwerking

Veel mensen denken dat een betonvloer saai of eentonig is, maar er zijn veel verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar die je ruimte op leuke manieren kunnen helpen omvormen. Bovendien kan de juiste kleur ervoor zorgen dat je ruimte groter lijkt (bijvoorbeeld doordat het licht reflecteert in plaats van absorbeert). Je kunt ook voor een betonvloer met een antislipoppervlak gaan, wat erg handig is als je kinderen of ouderen in huis hebt.

Tip 2: Investeer in hoogwaardig materiaal

Als je voor een goedkoper materiaal als cement of polyurethaan kiest, dan loop je het risico dat deze niet bestand blijken tegen slijtage en andere vormen van (gebruiks)schade. Je doet er daarom goed aan om voor betontypen te kiezen die gemaakt zijn om jarenlang mee te gaan. Dit kan in het begin een investering zijn, maar op de lange termijn verdient zich dit vaak terug omdat het minder onderhoud vergt en minder snel slijt.

Tip 3: Neem contact op met professionals

Betonvloeren installeren is geen doe-het-zelf project; het vereist deskundigheid die alleen bij professionals beschikbaar is. Professionele bedrijven weten hoe ze hun werk goed moeten doen en ze kunnen ook advies geven over welke materialen je dient te gebruiken om de best mogelijke resultaten te behalen. Als je jezelf geld wil besparen door alles zelf te doen, let er dan op dat je alle informatie over betonvloeren goed begrijpt voordat je begint met werken; anders loop je het risico dat alles misgaat en dat dit heel veel geld gaat kosten.

Tip 4: Controleer of er speciale regels geldig zijn in jouw gebied als het gaat om betonvloeren installaties

Sommige regio’s vereisen bijvoorbeeld speciale technische vergunning of certificering als het gaat om bouwwerkzaamheden zoals betonvloeren installeren . Zorg er dus voor dat je hierover op de hoogte bent voordat je begint met werken, om probleem later te voorkomen .

Tip 5: Vergeet niet over onderhoud na installatie

Zodra de betonvloer geïnstalleerd is, moet hij periodiek worden onderhouden. Een hoge kwaliteit- en slijtvaste vloer blijft alleen de hoge kwaliteit- en slijtvaste vloer die je ooit hebt aangeschaft als je daar de tijd, energie en het geld in steekt dat daarvoor vereist is. Zorg er daarom voor dat je weet welke product je nodig hebt om schoonmaakklussen veilig uitvoeren, zoals borstels, schaalborstels, stoomreinigers etcetera. Je moet ook rekening houdend met eventuele wateruitdamping of slechte drainage; als er water blijft staan ​​op jouw vloer na ettelijke minuten, dan kan dit leiden tot schimmelgroei.

Conclusie

Met bovenstaande tips heb je hopelijk nu een wat beter beeld van de zaken waar je rekening mee dient te houden bij het laten installeren betonvloeren. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je in in goede materialen investeert, werk met vaklui en vergeet niet ook regelmatig onderhoud uit te laten voeren nadat je de vloer hebt laten installeren.

Bron: Lucon.be